Compositie - Arrangeren - Improvisatie - Songwriting


Jazzmusici PDF Afdrukken E-mailadres

trumpettist - 3bJazzmuziek leren spelen vraagt toewijding. Op het technische en fysieke vlak is het te vergelijken met een topsport qua vereiste training en verfijnde motoriek. Maar ook op het gebied van kennis en intellectuele ontwikkeling is het spelen van jazz een topprestatie! Er is een grondige en complete kennis nodig van harmonie, akkoorden, toonladders, melodie, ritme, etc. Al deze kennis en inzicht moet d.m.v. studie en training dusdanig verwerkt worden dat het in staat stelt een hoge vorm van kunst te produceren (en dat allemaal in een nanoseconde!). En dan hebben we het nog niet eens over emotionele cultivatie die nodig is om op een hoog niveau te kunnen musiceren!

Bob van der Boom van Pro-Music Training heeft een opleiding ontwikkeld waar geen effectief lesmateriaal voor bestond. Zelfs op het conservatorium (jazz- of popafdeling) is er nog geen concrete op schrift gestelde methode. Op het internet is de informatie heel vaak volkomen fout! Op het conservatorium (jazz- of popafdeling) wordt een bepaalde ‘vooropleiding’ verondersteld en hierop wordt voortgebouwd. Echter deze vooropleiding is eigenlijk een uitsluitend mondelinge “traditie”.

Pro-Music Training heeft een uniek curruculum die de benodigde kennis biedt en een trainingsmethode waarmee je in korte tijd je spel kan transformeren naar een hoger niveau. Bovendien leer je een methode van studeren en trainen waar je ook ná het voltooien van de opleiding je spel mee kan blijven ontwikkelen.

 

Band korting

band -podium amsterdamSchrijf je in met jouw hele band of ensemble en ieder bandlid krijgt € 100 korting!

>> Lees meer hier ...

Popmuzikanten

musicians-band-fuzzyPopmuzikanten weten vaak verrassend weinig van muziek of musiceren. 

Jazzmusici

guitar-hands 4

Op de jazzafdeling van de conservatoria is nog geen concrete op schrift gestelde methode.

>> Lees meer hier ...

Klassieke musici

pianist-hands3Klassieke musici hebben soms wel iets geleerd over drieklanken en toonladders ...

>> Lees meer hier ...