Compositie - Arrangeren - Improvisatie - Songwriting


Bob van der Boom PDF Afdrukken E-mailadres

Bob van der Boom, Ph.D., M.M. heeft op het Hilversums Conservatorium en de Manhattan School of Music zowel op de klassieke- als op de ‘lichte muziek’ afdeling piano gestudeerd en compositie/ orkestratie, dirigeren, productie en tot slot film-scoring.

Zijn award-winnende composities hebben hem naar Amerika gebracht waar hij zijn muziekproductiebedrijf Boommusic Int’l, Corp. heeft opgebouwd. Hij maakte als pianist furore in New Yorkse concertzalen, clubs en opnamestudio’s.

In de loop van een 20-jarige carrière waarvan 12 in Amerika (o.a. Bobs Headshot2 -resized - MNew York, Miami en Los Angeles), hebben vele producties voor film, TV, radio, CD’s en theater hem in de gelegenheid gesteld om als componist, arrangeur, orchestrator, dirigent en producer zijn muzikale ideeën te vertalen en te werken met vele soorten orkesten en ensembles, zowel in de opnamestudio als op het concertpodium. Na de aanslag op het World Trade Center in New York werd het tijd om ‘naar huis’ te gaan.

Terug in Nederland heeft hij bij wijze van “Sabbatical-project” De Piano Academie opgericht. Inmiddels is deze tijdelijke, part-time aangelegenheid ernstig “uit de hand gelopen” en is De Piano Academie uitgegroeid tot een instituut met dagelijks nieuwe aanmeldingen. Pro-Music Training is de beroepsafdeling van De Piano Academie. Deze in 2011 officieel erkende opleiding is gebaseerd op een trainingsprogramma dat Bob van der Boom heeft samengesteld voor een platenmaatschappij in New York om het niveau van de gecontracteerde artiesten op een hoger niveau te brengen.

- geschreven door producer/ talent-scout MaryAnn Anderson; Dodgers/Endemol, New York
 

Band korting

band -podium amsterdamSchrijf je in met jouw hele band of ensemble en ieder bandlid krijgt € 100 korting!

>> Lees meer hier ...

Popmuzikanten

musicians-band-fuzzyPopmuzikanten weten vaak verrassend weinig van muziek of musiceren. 

Jazzmusici

guitar-hands 4

Op de jazzafdeling van de conservatoria is nog geen concrete op schrift gestelde methode.

>> Lees meer hier ...

Klassieke musici

pianist-hands3Klassieke musici hebben soms wel iets geleerd over drieklanken en toonladders ...

>> Lees meer hier ...