Compositie - Arrangeren - Improvisatie - Songwriting


Neurologisch aspect van leerproces PDF Afdrukken E-mailadres

"Accelerated Learning"-methode

Muziekbeoefening is een ‘helebreins-activiteit' (d.w.z. dat muziek geen eigen centrum in de hersenen heeft, maar juist vele andere hersengebieden gebruikt en ontwikkelt (zoals het sensorische systeem, de neocortex, het limbische- en motorisch systeem).

Het hele leerproces is dus een neurologische aangelegenheid.

Wanner je iets nieuws leert worden er nieuwe neurologische verbindingen aangemaakt en uiteindelijk ontstaat er een heel neurologisch netwerk. Het aanmaken van een neurologisch netwerk is een biologisch en organisch groeiproces (zoals ook haar en nagels groeien) en dat heeft tijd nodig (je haar groeit nu eenmaal zo snel als het groeit en niet sneller).

Deze opleiding heeft een unieke onderwijsmethode die gebruikt maakt van de nieuwste kennis en ontwikkelingen op het gebied van neurologie met betrekking tot het leerproces. Deze leermethode heet "Accelerated Learning Method" (Versnelde Leermethode). Daarom zul je als Pro-Music Training-student soms oefeningen te doen krijgen die een beetje ongebruikelijk lijken maar die speciaal zijn ontwikkeld met jouw hersenen in gedachten.

 

Hierdoor heb je de gelegenheid om binnen één jaar muzikaal enorm te groeien.

Toch moeten je hersenen-om deze enorme groei aan te kunnen-al een beetje gepreconditioneerd zijn. Het is per slot een beroepsopleiding! Preconditionering kan op meerdere wijzen geschieden. Zo heeft een popgitarist zonder officiële muziekopleiding die al jaren in bandjes speelt en eigen nummers schrijft zijn hersenen al voorbereid (geconditioneerd) op het materiaal dat in de opleiding geboden wordt. Maar ook iemand die altijd klassiek pianoles heeft gehad en zelf bezig is met het maken van muziek heeft zijn hersenen gevormd voor deze opleiding.

There are perhaps about one hundred billion neurons, or nerve cells, in the brain, and in a single human brain the number of possible inter-connections between these cells is greater than the number of atoms in the universe.  -(Robert Ornstein and Richard Thompson, The Amazing Brain. Boston: Houghton Mifflin Company. 1984, 21)

 

Band korting

band -podium amsterdamSchrijf je in met jouw hele band of ensemble en ieder bandlid krijgt € 100 korting!

>> Lees meer hier ...

Popmuzikanten

musicians-band-fuzzyPopmuzikanten weten vaak verrassend weinig van muziek of musiceren. 

Jazzmusici

guitar-hands 4

Op de jazzafdeling van de conservatoria is nog geen concrete op schrift gestelde methode.

>> Lees meer hier ...

Klassieke musici

pianist-hands3Klassieke musici hebben soms wel iets geleerd over drieklanken en toonladders ...

>> Lees meer hier ...